onsdag 30 april 2014

Påsken kom o gick?

Påsken var väldigt kort i år.
Om vi räknar att den börjar när den börjar, alltså ungefär när den enda ljusets låga sprider sig till fler ljus och till fler, och när hela kyrkan tänds upp av ljus och klockorna börjar klämta och orgeln snart börjar spela jubelsång.
Fram till.... att ICA säljer ut påskgodiset. Och det börjar redan på annandagen!

Alltmer förändras våra fasta traditioner till att vara tillfällen för våra livsmedels- och detaljhandlare att sälja ännu mer. Innehållet, det som hållit i århundraden, det är inte så noga, bara vi får in lite mer pengar till statskassan genom konsumtionen?

Naturen vet bättre. Ljus och värme har vi fått ordentligt och några dagar har varit fantastiska att vara ute på. Till och med gräsmattan har varit rolig att slå!

Den lilla flickan här hemma tar mycket tid och därför blir det sämre med inläggen här. Men att det fortfarande är påsktid vittnar all uppståndelse på natten om. Det går inte en natt utan att man måste gå upp, ofta en par, tre gånger, för att promenera runt i huset bärandes på liten unge.

Då känns ljuset, då känns kraften i livet som återvänder, och det är väldigt bra, för när man återvänder till sången och inte hinner somna innan klockan ringer, då är det skönt med att vara kvar i påsktiden ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar