torsdag 25 september 2014

Tack för svaret

Jag fick svar, som jag önskade!
Skrev ju efter valet att jag önskade få höra någon sverigedemokrat som röstat, utifrån att jag var nyfiken på tankarna bakom att man valde att rösta på just SD. På tidningens insändarsida kom ett svar.
Anledningen var att man inte ville ha ett multikulturellt samhälle. Att vi hade för många invandrare och att de kostar för mycket för oss andra.

Och att de andra partierna inte tar tag i den här frågan.
Ingen reflexion fanns hurvida de kan påverka med sin politik eller hur man ser på att många av SDs valda personer lämnar sin roll i förtid.

13% av Sveriges röstberättigade väljer alltså bort pizza. Inget fredagsmys med Taco. Kebab känns helt fel, liksom thai o turkiskt.
Visst har vi en hel del bra musik i Sverige, och det kanske är bra att den får komma fram ytterligare, då man väljer bort alla annan musik, t ex från USA, Storbritannien och Tyskland, för att nämna några. Svenskspråkiga filmer och TV-serier förstås.

Sverige är fantastiskt, det kan vi hålla med om, och målet är förstås då att bevara Sverige svenskt. Eller samiskt, för de festa av oss är ju ättlingar till invandrare?
Res till svenska fornminnen istället för Medelhavet, Afrika, Asien eller Kanarieöarna - tja, varför inte? Lite kallare visserligen, men det kanske bara är en fördel. Mer svenskt, liksom.

Eller vill man trots allt inte vara konsekvent? Det är nästa fråga. Vill vi sätta upp murar för oss att ta del av andra kulturer eller att resa iväg. Vill vi bara hålla oss inom våra murar?

Ja, livet skulle väl fungera då också ( kanske inte, eftersom många mediciner utvecklats utomlands), och vi kör ju gärna Volvo. Eller så har många valt att stödköpa bilar från NEVS, för Volvo är ju kinesiskt, så det kan vi ju inte stödja. Cykel? Nja, de röstade på centern eller miljöpartiet...

Jag håller fortfarande med om att vi måste ta tag i integrationen, men vi lever i ett mångkulturellt land redan och använder oss av detta fullt ut. Och visst tycker också jag vi ska värna det som är svenskt.
Jag köper nästa bara svenskt kött (kalkon är lite svårt, för att inte tala om krokodil!) o s v.

Men för den som sätter upp gränser för sig själv blir det inte lätt att vara konsekvent.
Fast ... jo, har man bara stängt sitt hjärta tillräckligt länge... då kommer kanske det också?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar