torsdag 18 juni 2015

midsommar

Har haft fantastiska dagar under veckan tillsammans med konfirmanderna. Och med den ideella ledargruppen också förstås. Känns som att det är så lät att bli glad för att man omges av så många härliga människor.
Tre intensivdagar har vi nu setts för att jobba fram en fin konfirmationsgudstjänst på söndag och för att avsluta de sista delarna som hade tänkt ha med. Givetvis har vi inte hunnit med allt på långa vägar...

Först nu har gruppen blivit frågvis, så att de har surrat frågor och tankar i mun på varandra nu i alla tre dagarna. Men när de visar vad de kommit fram till, berättar vad de tänker om Gud, då är det lätt att bli rörd.
Samtidigt tror jag det handlar mycket om att erbjuda de unga ett språk för den tro som redan finns där, och att visa på några stigar som redan finns upptrampade. Det är inte de större teologiska kunskaperna som ger mest och inte någon slags övertalning, utan mer de personliga erfarenheterna, som vi delat genom samtal.

Ja, som min kollega skrev för nån dag sen - det är fantastiskt att jobba i kyrkan. Kanske inte för konstruktionen av alla olika policys eller för formulering av riktlinjer. Men, för alla de mänskliga möten som man får vara med om.

Midsommar, fest och konfirmation. Lite vila inför ännu en härlig söndag i Caroli kyrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar