söndag 12 maj 2013

Ny ledare

Ibland tar omgivningen ett nytt stort steg i en annan riktning än tidigare.
Det är faktiskt inte alls ovanligt. Bara vår (goda) förmåga att anpassa oss snabbt, gör att vi inte tror att det sker så ofta som det i verkligheten gör.

Att kunna anpassa sig efter nya förutsättningar är något som ökar chansen för överlevnad. Och med överlevnaden följer i bästa fall utmaning, utveckling och kanske rentav trivsel och nöje.

När organisationer, som t ex två av Svenska kyrkans pastorat i Borås blir ett, lägg ihop, blir inget som det varit tidigare. Alla som haft en plats måste vara beredda på att justera en del av sin tillvaro, mer eller mindre, för det kommer aldrig bli som det tidigare varit.

Nu är det klart att det kommer en helt ny kyrkoherde till denna uppgift fr o m 2014. Och det finns mycket att säga om detta, om tidpunkt och rekryteringsprocess, om urvalet och dess principer etc.

I dagsläget blir det en annorlunda tid jämfört med tidigare. Inget är längre självklart, inget som vi förbereder nu kan vi veta om det är beständigt eller kvalitetsmässigt bra. Allt arbete just nu blir som i ett vakuum, innan den nye herden tillträder och lär känna sitt arbetsområde och -ansvar.

Vi kan bara hoppas att det blir så bra det kan bli, och för det är det ju inte bara en person som har ansvar - alla delar på det ansvaret, nu liksom om det blivit på ett annat sätt.

Framtiden ligger inte i våra händer, men nuet, som är enda vägen dit, gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar