onsdag 1 januari 2014

GOTT NYTT ÅR!

Så räknar vi om igen.
Det är lite av syndabekännelse över det hela. Nytt år, nya möjligheter. Det gamla som har varit, har gått, och något nytt ha kommit istället. Ja, nu ska jag passa på att bättra mig, göra mindre onyttiga saker och tänka mer på andra.

Så går det några månader och ... ja, en del har vi säkert lyckats hålla, men inte allt som vi tänkt oss, om vi verkligen ville börja om på nytt.

Ett år är en ganska lång tid. Vi behöver ha vår tid uppdelad i kortare tidsomfång, om vi verkligen ska kunna jobba med oss själva, om vi ska kunna utvecklas och bättra oss, på olika områden.

Därför har vi ju i många gudstjänster just det här: ofta i början brukar vi lämna det gamla och gå in i något nytt. Det gamla är borta, och nu får vi nya möjligheter.
Vi behöver ha det och vi behöver ge oss själva chansen att förnyas och förbättras. Det är naturligtvis bara vi själva som förlorar på att inte ge oss den reflexionen.

Så passa på, om inte annars, så under detta nya år, att ge dig själv en chans genom att regelbundet via gudstjänsten eller genom samtal reflektera över dig själv, lämna det gamla, låta det bli förlåtet och glömt, göra det som blev fel bra igen, förnya din inriktning i livet och på de områden som behövs - förbättra.
Du är värd det i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar